Kategorier
Uncategorized

Turistvisum

Sugen på att se kinesiska muren? Turistvisum är för dig som ska till Kina och vara turist.
Ansökan är enkel och går att göra via posten.

Turistvisum till Kina. För vem?

Ett turistvisum är vad de allra flesta besökare till Kina ansöker om. Åker man till Kina på semester är det helt enkelt ett turistvisum man behöver. Ansökningsproceduren är enkel. Man behöver fylla i blanketten och bifoga ett nytaget passfoto av sig själv, tillsammans med passet. Passet måste vara giltigt i minst sex månader räknat från när du lämnar in ansökan om visum till Kina, samt ha minst två lediga sidor. Passet får inte vara skadat.

Förutom ovanstående måste man även bifoga kopia på en returbiljett till och från Kina, samt kopia på hotellbokning. Dessutom behövs personbevis från Skatteverket, samt en egenhändigt skriven färdplan.

Ett turistvisum till Kina har normalt en giltighetstid på 30 dagar men om man vill stanna längre kan man skriva det i ansökan och få upp till 60 dagar.

Du kan ansöka om en eller två inresor, vilket innebär att du får åka in i landet en eller två gånger innan visumets giltighetstid går ut. Ett visum med en inresa är giltigt i tre månader, medan ett visum med två inresor är giltigt i sex månader. Vad gäller två inresor måste du motivera i din färdplan varför du behöver två inresor.