Studentvisum

Studentvisum till Kina. För vem?

Alla som ska studera i Kina behöver ett studentvisum.

Studentvisum till Kina. Speciella krav?

För att ansöka om ett studentvisum behöver du förutom en ansökan fylla i en extra blankett. Vidare behöver du bifoga följande:

  • Antagningsbesked från skolan, i original.
  • Blanketten JW202 som skolan skickat till er. Glöm inte att skriva under den. Blanketten måste vara i original.

Om du ska stanna längre tid än sex månader i Kina behöver du även göra en läkarundersökning, inklusive HIV- och syfilistest samt lungröntgen. Det finns särskilda blanketter som ska fyllas i och skrivas under av en läkare. Länk till blanketten hittar du här.

För vistelser längre än sex månader kommer du endast få ett inresetillstånd. När du anlänt till Kina måste du uppsöka polismyndigheten för att söka om uppehållstillstånd i landet. Det ska du göra inom 30 dagar, och skolan brukar kunna hjälpa till med det.